Sähköautojen latauspisteet

Teidänkin taloyhtiöönne sähköautojen latauspisteet?

Hintojen nousu perinteisissä polttoaineissa ja sähköautojen hankintakannusteiden kasvu ovat tehneet sähköautoista houkuttelevamman vaihtoehdon. Mutta ennen kuin teet päätöksen sähköauton hankinnasta, on tärkeää varmistaa, että sinulla on paikka sen lataamiseen.

Onko mahdollista ladata autoasi taloyhtiön parkkipaikalla tai työpaikan autohallissa? Valitettavasti lämmitystolpan sähköpistoke ei yleensä sovellu sähköautojen lataamiseen. Onko mahdollista rakentaa latauspiste taloyhtiössäsi?

KIAS:n asiantuntijat voivat auttaa sinua selvittämään, mitä tarvitaan sähköautojen latauspisteiden rakentamiseen ja millaisia vaihtoehtoja on saatavilla taloyhtiössäsi. Kun tiedät tarvittavien latauspisteiden määrän, tarkistetaan sähköverkon kunto ja kapasiteetti. Kustannusten selvittämisen jälkeen päätetään, kattavatko ne koko yhtiötä vai ovatko osakkaat mukana hankkeessa. Samalla valitaan sähkönkulutuksen mittausmenetelmä ja maksusuunnitelma.

Lisäksi voit saada taloyhtiöllesi tukea sähköautojen latausinfrastruktuurin rakentamiseen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA). Avustuksen saamisen edellytyksenä on, että valmius rakentaa vähintään viisi latauspistettä. Avustusta voi myös hakea latauslaitteiden hankintaan. KIAS:n asiantuntija tuntee erilaiset tukiohjelmat ja avustusmahdollisuudet.

Lopuksi, kun tiedetään, miten kustannukset jaetaan, määritellään latauspisteiden ylläpidon vastuu.

Luota KIAS:n kokeneisiin ammattilaisiin onnistuneen hankkeen toteuttamiseksi.